Uudet tekstit

3.11.2012

Suussasulavat suklaamuffinit



Tämän ohjeen löysin ikivanhasta suklaa-kirjasesta, jossa on ohjeita vaikka mihin suklaisiin herkkusiin. Nämä ovat suussa sulavia suklaamuffineita.



SUKLAISET MUFFINIT (n. 18 kpl)


100 g pehmeää voita
100 g hienoa sokeria (n. 1,2 dl)
2 kevyesti vatkattua munaa
2 rkl maitoa
50 g tummia suklaarakeita (veitsellä murskattu käy ihan yhtä hyvin)
150 g jauhoja (n. 2,3 dl)
1½ tl leivinjauhetta
25 g leivontakaakaota (n. 3 rkl)


1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Aseta paperivuoat muffinipellin syvennyksiin. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja leivontakaakao keskenään.

2. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää vähitellen munat joukkoon vatkaten hyvin jokaisen lisäyksen jälkeen. Lisää hiukan jauhoja, jos seos alkaa juoksettua. Kaada maito sekaan ja lisää sitten suklaarakeet/-murska varoen sekaan.

3. Siivilöi jauhoseos kulhoon ja sekoita metallilusikalla tai -lastalla. Jaa taikina muffinimuotteihin ja sivele pinnat tasaisiksi.

4. Paista 180 asteessa 20 minuuttia tai kunnes muffinit nousevat hyvin ja ovat kimmoisia. Siirrä jäähtymään toiselle alustalle (esim. kakkuritilälle jos omistat sellaisen).



KUORRUTUS


225 g valkosuklaata
150 g kevyt tuorejuustoa


1. Sulata suklaa (esim. vesihauteessa) ja anna jäähtyä hieman. Kädenlämpöinen on ok, kunhan suklaa on vielä juoksevaa.

2. Vatkaa tuorejuusto pehmeäksi ja sekoita sitten suklaa joukkoon. LEvitä kreemi muffinien päälle ja nosta tunniksi jääkaappiin. Jos haluat koristella, tee se ennen kylmään nostamista.



VINKKI!!

Maun mukaan taikinaan voi sekoittaa tumman suklaan sijasta valkosuklaata tai vaikka pähkinärouhetta. Sekaan voi laittaa myös hienoksi raastettua appelsiininkuorta.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti