Kirja on ilmestynyt vuonna 2008 Kustannus-Mäkelä Oy:n kustantamana |
Suklaapikkuleivät |
Hillosilmä-Munck |
Kaneli-sokeripikkuleivät |
Perusohje, joka oli kaikkien noiden pikkuleipien pohjana oli tosi simppeli:
Isoäidin pikkuleivät (n. 50 kpl)
5½ dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1½ dl tomusokeria
300 g kylmää voita
½ - 1 rkl kylmää vettä
1. Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot ja tomusokeri kulhossa.
2. Kuutioi voi pieniksi kuutioiksi ja nypi ne sormin jauhoseokseen.
3. Lisää vesi ja vaivaa seos nopeasti taikinaksi. Älä vaivaa taikinaa liikaa - vain sen verran, että se juuri muodostuu.
4. Nosta taikina muovipussissa jääkaappiin ja jäähdytä vähintään tunnin ajan.
5. Valitse maku.
Suklaaversioon: 1 annos pikkuleipätaikinaa ja 100 g tummaa hyvänlaatuista suklaata (70%) rouheena. Sekoita rouhe nopeasti taikinaan.
Hillosilmä-Munck: 1annos pikkuleipätaikinaa, hilloa. Paina jokaisen pikkuleivän keskelle kuoppa ja pudota veitsenkärjellinen valitsemaasi hilloa (itse käytin vadelmaa).
Kaneli-sokeri: 1 annos valmista taikinaa, 4 rkl sokeria ja 2 tl jauhettua kanelia. Paina jokaiseen pikkuleipään haarukalla "ristikko", voitele munalla ja sirottele pintaan kaneli-sokeriseosta.
6. Pyörittele taikinasta pieniä palloja ja paina ne litteiksi leivinpaperilla päällystetylle pellille. Paista pikkuleipiä 175 asteisen uunin keskitasossa n. 10 min eli kunnes ne ovat kauniin ruskeita.
Ostin tänään Kinuskikissan ihanan herkullisia ohjeita pullollaan olevan kirjan Kinuskikissa leipoo - Tervetuloa juhliin!
Julkaisuvuosi 2012, 2. painos. Kustantaja: Tammi. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti